Parc de Bombers de Gelida 93 779 30 62

Circumval·lació, s/n Gelida 08790

bombersgel@gencat.cat

Emergències 112
Ver Bombers Gelida en un mapa más grande


Traductor

martes, 12 de febrero de 2013

Alerta per fortes ventades i risc de nevades

Alerta Pla PROCICAT per fortes ventades

Protecció Civil de la Generalitat manté vigent per avui l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fortes ratxes de vent, de component nord i oest, que han d’afectar principalment el Pirineu i Prepirineu.
De cara a aquesta tarda i fins la matinada, les comarques que es poden veure afectades per cops de més de 90 km/h són la Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell i Cerdanya (Alt Pirineu i Aran); el Solsonès i Berguedà (Catalunya Central); i el Ripollès i Alt Empordà (Girona). De matinada i demà al matí, el vent es restringirà a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i també a l’Alt Empordà (Girona).
S’espera que al llarg de les properes hores, si no hi ha incidències greus, es pugui valorar la desactivació del pla i el pas a fase de prealerta fins la finalització de l’episodi de vent.
A causa del vent, el municipi de Castelldefels té activat en alerta des d’ahir al matí el seu Pla d’Actuació Municipal.
A més, Protecció Civil de la Generalitat, a través del CECAT, manté el contacte amb els serveis municipals per detectar possibles incidències significatives que requereixin accions de suport.

Prealerta del pla NEUCAT

Protecció Civil de la Generalitat, d'acord amb les últimes previsions meteorològiques, ha rebaixat a avís el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT, per la previsió que les nevades durant el dia d’avui i demà es restringeixin únicament al vessant nord del Pirineu Occidental (Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà).

Afectacions al transport escolar

Fins al moment, i segons han informat des del departament d’Ensenyament, s’han vist afectades per la neu i el gel 4 rutes escolars amb 42 alumnes.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha informat que s’han anul·lat les següents rutes escolars: D’Aulàs a Espluga de Serra (Tremp): afectats 15 alumnes que anaven a una escola d’Espluga de SerraDe Torre de Tamúrcia a Pont de Suert: 8 alumnes D’altra banda, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha informat que s’ha vist afectada la ruta que va d’Ossera a Tuixent, on s’han vist afectats 5 alumnes de primària; i una altra que va de Tuixent a la Seu d’Urgell, i que ha afectat 14 alumnes de secundària.

Afectacions al trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la situació ha millorat i que en aquests moments com a conseqüència de la neu està tallada la BV-4024 a Guardiola de Berguedà per accedir al Coll de Pal i per risc d'allaus la C-28 entre Vaquèira i La Peülla i, a més, cal circular amb cadenes a la C-28 de de La Peülla a Esterri d’Àneu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario